Redovisning för egenföretagare

Bokföring och redovisning är inte så svårt – för den som kan det. Många småföretagare ser dock bokföringen som en onödig och svår plåga. Nu finns det hjälp att få. Genom att anlita en redovisningsbyrå slipper du som företagare göra det som upplevs som svårt och tråkigt. Det kostar naturligtvis en slant men å andra sidan så slipper du det ständigt dåliga samvetet att bokföringen är kvar att göra.

Fördelen med en redovisningsbyrå

Det finns flera fördelar med att anlita en redovisningsbyrå. Bokföringen blir korrekt, bokslutet blir klart i tid och du som företagare kan ägna all tid till ditt företags kärnverksamhet. En liten nackdel kan dock anas, att ha daglig koll på företagets ekonomi är en styrka, du kan hela tiden se om intäkterna svarar mot kostnaderna. Du kan dock få en del av den kunskapen genom redovisningsbyrån om du så önskar.

Ibland behövs specialistkunskap

Företag som har sin verksamhet i Sveriges gränstrakter kan ibland behöva ha kunskap om hur man bokför andra länders valutor. I Malmö och södra Sverige kan du få betalt både i danska kronor och euro som kommer med tillresta turister från kontinenten. Hur bokför du valutaförluster och betalning i främmande valutor? Det är bland annat sådana saker som en redovisningsbyrå kan hantera på ett korrekt sätt.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen