Upptäck mer om hälsofördelarna med olivolja

Olivolja är en av de bästa oljorna du kan använda för din hudvård. Det har gott om fördelar och kan till och med hjälpa till att bekämpa akne. De flesta har hört att det är bra för huden, men få människor vet hur man använder det på rätt sätt till förmån för deras hud. Här är några exempel på hur du applicerar det för att förbättra din huds hälsa.

– För bättre matsmältning hjälper olivolja till att reglera matsmältningssystemet. Den innehåller också höga halter av enkelomättade oljesyror, som är avgörande för en sund matsmältning och som också antas ha ett antal hälsofördelar. Denna fettsyra är känd för att ha antiinflammatoriska markörer, vilket är goda nyheter om du är benägen för inflammatoriska markörer som artrit.

– Oljig mat kan faktiskt minska risken för hjärtsjukdom. Polyfenoler som finns i denna supermat kan hjälpa till att minska produktionen av dåligt kolesterol och höja HDL-kolesterol, vilket anses vara det goda kolesterolet. Detta är den typ av näring som kan bekämpa inflammation, bromsa åldrandet och bromsa processen med hjärtsjukdomar.

– Olivolja innehåller höga halter linolsyra. Vissa forskare säger till och med att den har 9 gånger nivån av linolsyra som finns i nötter. Förekomsten av denna fettsyra kan vara orsaken till att olivolja kan sänka nivåerna av inflammatoriska markörer. Dessutom bekämpar denna fettsyra fria radikaler och kan kanske skydda våra celler från skador. Detta är mycket viktigt särskilt för dem som är benägna att inflammatoriska sjukdomar som reumatoid artrit.

– Olja från olivolja kan också minska risken för hjärtsjukdomar. En ny studie tyder på att intag av den kan minska risken för hjärtinfarkt med så mycket som 50%. Detta beror på att olivolja innehåller höga halter av antioxidanter som förhindrar fria radikaler. Antioxidanter kan förhindra utveckling av igensatta artärer, vilket kan leda till hjärtsjukdomar. De skyddar också blodkärlen och ser till att blodflödet regleras.

Det finns många fler hälsofördelar som kan uppnås genom intag av höga halter av antioxidanter i olivolja. Det är nu uppenbart att dessa antioxidanter spelar en viktig roll för att hålla vår kropp frisk. Med denna kunskap bör vi alla ta alla försiktighetsåtgärder för att hålla oss friska. Trots allt är förebyggande alltid bättre än botemedel!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen