Välja sängkläder av hög kvalitet

Nästan en tredjedel av varje dygn tillbringas i sängen – och då är det förstås viktigt att den är bekväm. När du väl skaffat dig en bra madrass och bekväma kuddar är nästa steg i att skapa komfort att välja rätt sängkläder.

Material och färger

Det är vanligast att man använder sängkläder i bomull och det materialet har också flera fördelar. Dels känns det mjukt och svalt mot huden, och dels tål det många tvättar och slitage. Percale är även det ett bomullstyg, men ett finkammat sådant som är extra mjukt och svalt. Ett annat vanligt naturmaterial är linne, vars egenskaper gör att det inte smutsas ned så snabbt. Dessutom är linne bra på att leda bort värme, vilket gör det idealiskt under varma somrar. För de kallare årstiderna är mysig flanell populärt. I sovrummet föredrar många att ha matta och mjuka färgskalor med lugnande effekt på sängkläder och andra textilier, för att skapa ett så rofyllt utrymme som möjligt.

Sängkläder från The White Plot

I valet av sängkläder är det både viktigt att de är mjuka och sköna samt att de är fina. Högkvalitativa sängkläder i bra material inger även en lyxig känsla i sovrummet. Hos The White Plot hittar du ett välsorterat utbud av sängkläder i nyanser som passar in i de flesta hem – från vita och gråa till djupblå set. Med riktigt snygga sängkläder behöver du egentligen inget överkast till sängen men för variationens skull kan du investera i ett sådant också. Släng gärna på lite prydnadskuddar för att skapa mer dynamik och en ännu mer ombonad känsla i rummet.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen