Att inreda ett barnrum

Ett av de allra roligaste inredningsprojekten man kan ta sig an är barnrum. Trots allt vill man ha det bästa till sitt barn och barnrumsinredningen blir därför extra spännande och angeläget att få till. Precis som med andra rum kan ett barnrum förstås inredas på en mängd olika sätt. Det är bara den egna fantasin som sätter gränser och kanske har du redan från början en idé eller två som du vill förverkliga. Idag fullkomligen bombarderas vi med bilder och förslag på barnrum, särskilt via sociala medier som Instagram men också via diverse olika bloggar.

 

Viktigt att fråga först

Handlar det om att inreda ett rum till ett spädbarn får det naturligtvis vara helt föräldrarnas smak som styr. Är det dock ett lite äldre barn som ska bo där är det viktigt att han eller hon får vara delaktig i de nya inredningsbesluten. Risken finns annars att rummet blir i det närmaste obebott, eller i alla fall inte kommer användas särskilt mycket. Smaken är trots allt olika och här gäller det därför att vara lyhörd som förälder. Åk gärna ut hela familjen och välj ut vad som ska finnas idet nya rummet; möbler, förvaring och annat.

Glöm inte förvaring

Något man definitivt kommer sakna om man inte planerar för det innan är tillräckligt med förvaring. I ett barns fall handlar det långt ifrån enbart om kläder, utan också om alla leksaker och prylar som ska få plats. Det finns många smarta förvaringsmöjligheter som man kanske inte tänker på, som exempelvis lådor undersängen eller korgar i tyg som får plats i särskilda bokhyllor. Tänk på att barnet bör vara delaktig när det handlar om vilka prylar som ska förvaras var, så att han eller hon lättare kan plocka fram och städa undan på egen hand.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen