Smart inredning av badrummet

Badrummet anses av många vara ett av bostadens viktigaste rum. Här får man, tack vare den låsta dörren,lite egentid – något som framförallt uppskattas av småbarnsföräldrar. Av den anledningen är det förstås viktigt att badrummet görs till en skön plats, där avkopplingen blir total. Att inreda ett badrum på rätt sätt kräver dock lite planering. Många har små badrum där det är en utmaning att få plats med det allra viktigaste. Inredning av badrummet börjar med andra ord helst på ritbordet; en skiss är en fördel för att förstå vad som fungerar och detta besparar mycket huvudbry under arbetets gång.

Planering och åter planering

Försök att göra en så noggrann ritning som möjligt av ditt badrum, så att du får med alla mått. Har du dessutom tänkt byta ut kranar och annat som kräver anslutning till vattenledning bör du också ta hänsyn till detta. Undersök var anslutningarna till vatten finns i badrummet och rita in dessa också. Detta är ovärderlig information att ha till hands när du sedan ger dig ut till butikerna för att hitta den inredning du vill ha; ett skåp kanske är för djupt, ett handfat förbrett och så vidare. Du kommer definitivt förstå nyttan med det förarbete du gjort.

Från planering till handling

Nu har det blivit dags att komma med lite tips vad gäller inredningen av ditt nya badrum. Som redan nämnts har många ganska små badrum och här gäller det att försöka använda ytorna så effektivt som möjligt. Tänk exempelvis på att använda takhöjden så mycket som möjligt. Detta kan översättas i skåp som har mer höjd än djup; detta ger automatiskt mer förvaringsutrymme samtidigt som badrummet inte blir trängre än nödvändigt. En lyckad inredning handlar också mycket om de rätta detaljerna.Placera gärna ut ljus och små krukor (med något grönt i) samt andra inredningsdetaljer som förgyller och skapar en mysig helhet.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen